Noen dager siden sist :-)

Da er det gått noen dager igjen siden sist. Det er ikke så mye som skjer, og varmen har jo holdt seg ganske så bra, noe som for min del vil si å være inne med aircondition på for fullt. Virkelig godt å ha denne 🙂 Har vært ute på kveldstid å gått noen turer, og det går da fremover 🙂 i dobbel forstand hehe 🙂 Hanne og Rita dro til Oppdal i går for finalespill i bowling, Hanne kom til 1/16 finale og gikk videre til 1/8 finale og videre til 1/4 finale, men der ble det stopp! Utrolig bra med å komme så langt, tøfft å begynne å spille kl. 0900 og med 3 runder med 3 serier pr. runde. Ca. 4,5 times spilling, så hun begynte å bli sliten, og det er det lov til å bli 🙂 Jeg tenkte å bli med, men var usikker på overnatting på hotell/gjestgiveri med tanke på renhold der, så valgte å bli hjemme. Har sittet og fulgt med på tour de france og Norsk seier der idag 🙂 Har vært ute i skyggen og rørt meg litt også da. Vært en fin dag idag med litt lavere temperatur og overskyet. Jeg føler stadig at det går fremover, og føler at kroppen kommer seg, blir bedre og bedre. Går sakte , men kjenner stadig vekk at ting går bedre. Ser positivt på tiden fremover og på nye fremganger 🙂

 

 

 

 

Fremgangen fortsetter

Hei hei.

Da har det vært noen rolige dager i heimen. Litt besøk har det vært, men for det meste har jeg tatt det med ro. Var til legen igjen på mandag for å ta noen prøver som uteble sist, å fikk svar på blodprøvene som var tatt på onsdag. Prøvene begynner nå å normalisere seg, så de ser bra ut 🙂 JIPPI!! 

På lørdag fikk jeg forespørsel fra en mann som ønsket informasjon for sin kone som også har MS. Han har sett på bloggen min at jeg har vært i Russland. Kom litt i dialog med han, og på mandag fikk jeg melding om at søknad til Moskva var sendt. Ønsker dem lykke til. 

Har prøvd meg litt ute langs Havnevegen på kveldstid, da temperaturene er nede på mitt nivå.  

Jeg gikk uten stavene, men de er kjekke å ha med seg ennå. 

Kjører fortsatt litt diverse øvelser på matte og det føles godt.  

Kjenner at kroppen igjen begynner å komme til liv. Føler at det går fremover sakte men sikker for hver dag. 

Tror kanskje både proargi9 og mistify har en finger med i spillet for å få kroppen tilbake til normalen raskere. Men hvem vet ?

Ser positivt på tiden fremover og det blir spennende å se på videre fremgang. 

 

Oppdal så klart!

I dag har jeg igjen trosset og maset meg til å være med på tur til Oppdal. Hanne skulle spille bowling og jeg ville være med. 

Kjenner meg ganske bra, så ønsket å prøve meg litt. som sagt så gjort. Oppdal ble det. Med avgang kl 09.00, og hjemkomst kl 23.30, ble det som du skjønner en veldig lang dag, men jeg fikk snakke med kjente å kjære.

Var veldig moro og igjen møte bowlingkamerater fra fjernt og nært. 

Har koset meg godt i dag, og det som overrasker meg mest er at jeg faktisk ikke er så sliten som jeg trodde jeg skulle bli etter en slik dag. Var også med på en liten handletur før vi dro hjemover. 

Dagen i går ble forholdsvis rolig. Vi fikk besøk av et vennepar på dagen og jeg tok meg en liten kveldstur til min onkel. 

 

 

Ut på tur aldri……..

Heisann 🙂 Dette har vært en innholdsrik dag! Startet hjemmefra ca. kl. 1015. Kjørte da inn til Kastvollen (rehab. senter der jeg var i April i år) for å hente ladekabel til mobil som jeg glemte igjen der. Der traff jeg mange kjente, som jobbet der, de kjente meg igjen selv om jeg gikk med munnbind og lue 🙂 Ble stående å prate en stund med dem, for det kom stadig flere. Det var jo koselig og ikke minst trivelig å treffe dem  igjen, og de var alle spente på hvordan det gikk, og de ønsket meg lykke til videre. Deretter gikk jeg og satte meg i hallen der jeg traff Mary-anne, som jeg var på Kastvollen sammen med i fjor. Pratet litt med henne, men det ble også til at jeg kom i prat med noen andre som var der på rehabilitering, og de hadde  MS. Mange av dem var meget interessert i Stamcelletransplantasjonsbehandlingen, og jeg fortalte dem litt (mye) om dette og hva jeg mente om det norske helsevesen. De fleste var faktisk enige med meg. Jeg tror også noen av dem vurderte denne behandlingen selv. Deretter, etter ca . 1,5 timer dro vi videre til Snåsa og hytta vår 🙂 Der traff vi Johnny som tilfeldigvis var der. Etter en liten pause der, foreslo Johnny at vi kunne dra til Midtpunktet, kafe/restaurant i Snåsa og spise. Dette gjorde vi da klokken var blitt såpass mye og magen tilsa også at det var på tide med noe påfyll. Der ble det Pizza som Johnny spanderte 🙂

Utenfor Midtpunktet, god og mett 🙂

Deretter dro vi tilbake til hytta og fikk med oss innspurten i Tour de France 🙂  Slappet litt av før vi satte kursen hjemover ca. kl. 1915. Da vi kom hjem ble det en liten treningsrunde, ut og gikk rundt ute på terrassen og øvelser på matte etterpå 🙂 Så da gikk jaggu meg dagen her iallefall veldig raskt. Sitter nå  i godstolen, glad og fornøyd, og sannelig ikke altfor sliten 🙂

 

Ønsker alle en riktig god natt, ta godt vare på hverandre, og sov godt 🙂

 

 

 

4 uker siden hjemkomst :-)

Ja da er det faktisk gått 4 uker siden jeg reiste fra Moskva og kom hjem 🙂 Tiden må jeg si har gått utrolig fort, og det er jo bra 🙂 Når jeg tenker tilbake til tiden på Pirogov Hospital, og den behandlingen jeg gikk igjennom der, må jeg si at alt har gått utrolig bra, og tiden har flydd. Vi dro noen dager før og fikk kost oss litt og sett og opplevd litt av Moskva. Dette var en flott tid, og “nesten” totalt uvitende om hva som ville følge i ettertid. Dette har så langt gått utrolig bra synes jeg, selv om jeg har tatt litt lærdom av enkelte “feil” jeg har gjort. Men nå synes jeg absolutt det går rette veien, selv om det går “sakte”. For jeg vil jo så gjerne fort tilbake. Jeg har jo vært på en måte i isolasjon etter at jeg kom hjem, men vært på noen utflukter og div. “besøk”, men har hatt munnbind da 🙂 Jeg savner å  besøke folk, og selv få besøk,  men det får bare vente litt til.  Savnet etter bowling og andre aktiviteter er også stort . Formen kjennes jo veldig bra ut, men kan ikke ta noen sjanser enda. Vi får se hva blodprøvene viser etterhvert (tok nye prøver idag)  

Dagen idag har vært meget god 😉 Har faktisk passert 1700 skritt , jippi 🙂 Var ute og gikk litt også, og det gikk jo bra.

En kveldstur på havneveien gjorde godt 🙂 gikk med stavene, men brukte dem ikke 🙂 

Ble “litt” sliten men var fin igjen da jeg kom hjem

 

Ønsker alle en fortsatt fin kveld, og natt. PS: var litt fint vær til meg idag med litt regn og lavere temperatur utover ettermiddagen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Opptrening i gang igjen

Da er det en ny dag med nye muligheter.

Åreturen sitter fortsatt i kroppen, men har startet opptreningen så smått igjen. Tross varmen har jeg vært oppe å gått litt og trenet litt på matta. For å si det sånn, er jeg veldig glad for at vi har varmepumpe med aircondition. 

Midt på dagen er varmen uutholdelig for min del, men på kvelden når sola har gått ned og temperaturen lavere, kan jeg igjen bevege meg litt ut.  Da prøver jeg å gå litt på terrassen. 

Men kjenner at det blir ikke lange turen før jeg igjen må sette meg i stolen.

Tenkte å være med på bowling i dag, men måtte bare resignere å bli hjemme. Følte det kom til å bli for slitsomt. 

Nå sitter jeg bare å venter på at været skal snu. Sikkert mange som blir sur på meg, men nå ønsker jeg meg overskyet vær med lavere temperaturer.

 

Den store nedturen

Hei hei. 

Da er ferien over for min del. Fikk sterke reaksjoner når jeg kom hjem. Det ble nok i tøffeste laget for meg. Når jeg tenker etter var det jo egentlig galskap å dra til Åre, men sånn er det å være etterpåklok. 

Når jeg tenker etter hva jeg har vært med på er det jo egentlig helt fantastisk at jeg har klart det. 1 dag ble det Østersundstur, med shopping og restaurantbesøk. Dag 2 ble litt roligere. Heidi, Espen og barna var til Østersund og Frøsøn zoo idag, så vi var alene.  Var innom Outlet i Åre (ligger så å si vegg i vegg med leiligheten) 

Gikk jo dit for egen maskin kan du skjønne….

Ble ikke lange turen, men det holdt i massevis for meg. Var godt å komme tilbake til leiligheten igjen.

Rita og Hanne tok en tur opp i byen for å shoppe litt, siden solen ikke tittet frem i dag. 

Etter shopping og litt hvile, ble det en tur på pizza shappa. Mat må man ha….

Nå var det nok aktivitet for min del, så det ble å slappe av i leiligheten før vi skulle vende nesen hjemover. Ble litt kortspill på resten før vi satte oss i bilen å kjørte hjem på natta.

Vel hjemme, var det bare å komme seg i seng. Dvs, jeg sov i stolen. Fikk så ondt i ryggen av senga i Åre, så det ble ikke noe avslapping og god natt søvn der, så jeg ville se om stolen hjemme var bedre. Har vurdert om jeg kanskje må heve hodet litt i senga, siden jeg ikke får ondt i ryggen når jeg sover i stolen. En må jo tenke på alt!!

Fredag og lørdag var noen tunge dager . Kjennes ut som jeg er slått flere dager tilbake form messig, og må ha hjelpe til det meste igjen.  Lite søvn og mye aktivitet var ikke å anbefale. Selv om det var godt å komme seg litt ut, er jeg ennå ikke klar for de store besøkene. Må nok bare ta tiden til hjelp, å ta en dag av gangen. Prøvde meg så smått med litt trening i går, men ble ikke mange skrittene før jeg måtte slappe av.

Tenkte å levere tilbake “fredrik” men må nok ha den en stund til. 

Å selvfølgelig har jo vi en fantastisk sommer med masse sol og varme. Ikke den beste medisin for min del. Varmen slår meg fullstendig ut. 🙁

 

 

 

 

På ferie i Åre

Hei Igjen. 

Da har det gått noen dager siden sist. Her har jeg kommet meg til strandhuset vi har i Åre. Rita var ned og hentet meg i går. Her var Heidi og Espen med barna og Hanne. Det var nydelig vær så Hanne og barna var ned og badet. 

Satt litt ut i skyggen før middag. Det var godt å komme blant folk igjen etter noen dager alene hjemme.

Mens jeg og Heidi pratet ute, laget Espen og Rita middag. Vi hadde hjemmelaget pizza 🙂

l

Det ble litt kortspill og film resten av kvelden.

I dag våknet jeg med ond rygg. Til frokost ble det noen smertestillende. Været var helt nydelig, så jeg prøvde meg ute i skyggen. Etter litt frem og tilbake, ble det slik at jeg, Hanne og Rita dro til Østersund. Der måtte jeg prøve meg innom Lidl

og Dollar Store på shopping. 

Dette gikk kjempebra 😉 Litt sliten i føttene, men ellers var formen ganske bra. Dette lover godt. 

Det hele ble avsluttet med buffet på Eastern Palace 🙂  (liten prøvelse dette også med tanke på maten, noe var kanskje i sterkeste lag, men gått bra så langt.)

j

I dag har jeg fått litt utfordringer, og det har jo gått bra. Kom til bake til leiligheten, og der ble det å se på VM kamp Kroatia – England. Nå blir det kos med kjeks og ost.

Ønsker alle en riktig fin sommerkveld.

 

nye dager er gått

Hei igjen! Da har det plutselig g som tia flyg 🙂 De siste dagene er det blitt litt trening, og igår gikk jeg nesten 1700 skritt, uten “fredrik” og staver, hadde dem i hånda men brukte dem ikke 🙂 Dette synes jeg var meget bra 🙂 ble noen runder med strekk og tøy og noen “styrke” øvelser på matta også.

Ellers så var jeg jo helt alene  igår ettersom de andre dro til Åre på vår Timeshare leilighet der. Måtte derfor ordne middag selv, og det ble kjøttkaker med surkål, poteter, brun saus og tyttebær, Fjordland var da ikke så værst likevel 🙂  

Middag Søndag, Fjordland 🙂

På Mandag kjentes det litt i kroppen at den ble “brukt” litt igår. Føttene var litt tunge og stive(ømme), men gikk en liten runde rundt på terrassen idag også. Fikk så melding fra Hans om jeg ville være med ut på bowling i ettermiddag, og det kunne jeg ikke si nei takk til, ut og treffe folk da gitt, jippi 🙂 Måtte derfor ta det med ro slik at jeg var “i form” til å bli med på bowlingen. Hans hentet meg ca. kl 1700. Var der ca. 1730. Det var koselig, tok middag der, med to Pizzaslicer. De var kjempegode 🙂 Arti å se på bowling da, begynner å “krible litt” men må nok bar innse at det tar en stund ennå før jeg kan “gjøre comeback” 🙁   Men vi får se, tar dag for dag så plutselig er jeg også med igjen en vakker dag 🙂 

Mandags klubbcup, og vinner ble Miriam 🙂 Jippi, Gratulerer:-) 

 

Munnbind på som dere ser, er ikke helt trygg i større sammenkomster 😉

Det var godt å komme hjem igjen ca kl. 2130. Kjente at jeg var “sliten” da, men så koselig å komme seg ut og treffe så mye trivelige folk. kan ikke beskrives:-) Bare hærlig !  Skulle bli en litt roligere dag og det ble det 1250 skritt idag! Vart jaggu bra det også:-) Nå blir det “godstolen” og tv utover kvelden, så blir det Åre imorgen 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

lørdag 7.juli

Heisann 🙂

I dag har jeg fått mersmak på turgåing etter i går. Fortsatt ganske sliten i kroppen, så det blir mye avslapping og soving, men har beveget meg mer i dag enn tidligere. til nå har jeg 732 skritt 😉

 

Smertene har vært bedre i dag. Har sluppet unna så mye smertestillende.

Litt mer aktivitet på andre baner har det også blitt.

Her trampes det i vei. 2 km har jeg syklet i dag, å det er jeg veldig stolt av. 

Det har også blitt noen runder på matta innimellom  😉

Ellers har dagen gått med til Tour D France, Fotball : Sverige – England, Rosenborg – Tromsø og til slutt Russland – Kroatia.

Nå venter jeg bare på at Rita og ungdommene drar til Sverige noen dager, så jeg får ha kåken for meg selv. 

Føler meg fortsatt svak, men det går fremover. Ting tar tid. Det er noe jeg bare må innfinne meg i. Er positivt innstilt og trua på at det skal bli bedringer med tid og stunder. Så får vi se hvor det ender, og hvor fort det går.