29.08.2018

Hei igjen. Nå har det atter gått noen dager. 

Jeg prøver meg mer og mer ut og er travelt opptatt i den nye jobben. Rita har gått tilbake som kunderådgiver på servicetorget i kommunen og lagt ansvaret for ungdommene på meg.

I helga fikk jeg en liten forkjølelse. Nok til å slå meg ut en dag/natt, men kom raskt tilbake. Feber er borte, men litt tett i nesa og hoste er igjen, så nå har jeg prøvd det også. Imellom jobbingen har det blitt både shopping og bowlingtrening

“Helt alene” på det store senteret… 

Bowlingtreningen gikk over all forventning. 2 serier. Er meget fornøyd med kroppen og hvordan spillingen fungerte. 

 

Her var den ene serien. Den andre fikk jeg hele 203 på. 

Ellers har det vært lite turgåing i det siste,  men desto mer trening til fysio ( viktig å hvile mellom øktene også) 

Nå har håret begynt så smått å komme ut. Spent på hvilken farge det blir.

I morgen blir det igjen fysio trening og nye blodprøver. 

Ønsker alle en fin kveld. 

 

2 måneder siden hjemkomst er passert

Hei hei.

Da er det jaggu over 2 måneder siden jeg kom hjem. Tida går fort. 

Nå er det noen dager siden sist jeg skrev blogg og litt har nok skjedd disse dagene. Kroppen har faktisk tatt seg “godt inn” etter bowling og fysio. Den har restituert seg veldig. Det er lenge siden det har gått så fort for kroppen å komme seg igjen etter en treningsøkt, så dette er sikkert en medvirkende årsak etter behandlingen. Søndagen gikk med til å være i bowlinghallen. Hanne spilte turnering å jeg ville jo følge med. Mandag var det igjen skole, og da var det bare å stå opp og få ungdommene opp og ut, før jeg selv skulle til fysioterapeut.  Der testet jeg meg selv på tredemøllen. Gikk hele 13 minutter med fin gang…. Måtte jobbe for å få med høyre for, men det gikk bra. Virker som det mangler utholdenhetstrening, men det blir med tiden. Ser også mer lovende ut med tanke på balansen. Det blir nå fyriotimer 2 ganger pr uke framover.

Tirsdag ble en travel dag. Det startet med besøk fra Nias som skulle legge ny fiber inn til leieboerne, deretter fikk jeg besøk. Før besøket gikk, kom takstmann som skulle gi en tilstandsvurdering på huset før gravearbeidet starter i bakken. Etter det fikk jeg elektriker hit, for å se på varmekablene til badet nede. Etter middag gikk jeg like så greit på skotthyllbanen, for å se på kamp. Var en glad, men sliten mann som kom hjem på kvelden. Da har jeg fått til mye og var i overraskende bra form. 

Ellers har jeg vært mye i bowlinghallen å fulgt med på turneringa vi har der. 

Blodprøvene har jeg fått svar på og det var god lesing. Resultatene blir bare bedre og bedre. 

Litt besøk har vi hatt disse dagene, både fra naboer, arbeidsfolk og venner.  Har vært mye tema rundt gravingen i bakken, så vi har snakket med flere naboer om det.  Blir spennende å se hva som blir gjort her fremover.I går kom Bente og Ivar på besøk og overrasket med invitasjon til middag i dag, så i dag gikk turen til Stjørdal og Lai Thai. Der var det nydelig mat. Ferden gikk så videre til Egon hvor vi tok desserten.

Det var en trivelig aften i hyggelig selskap 🙂 

Nå er det bare å fortsette den gode steamen, men samtidig finne balansegangen. 

 

Litt tilbake…..

Hei hei.

Da har det igjen gått noen dager og kroppen begynner sakte men sikkert å komme seg i orden. 

Det har blitt flere turer med og uten staver og det er bestandig trivelig å møte folk som lurer på hvordan det går, og kommer med positive tilbakemeldinger. Du får en ekstra giv av det 🙂 

Etter siste blogg, har jeg tatt nye blodprøver ( svaret kommer på mandag), hatt første time til fysioterapeut og spilt bowling for første gang på 3 mnd. 

Torsdag ble det faktisk 2 serier bowling som gikk over all forventning. Det var godt å prøve det igjen. 

Ikke så dårlig med 160 serie, men må også si at dette var siste serien 😉 Så er jeg litt tilbake der på bowlingbanen.

Fredag var det tid for fysiotrening. Må si jeg var veldig spent på hvordan dette skulle gå. Startet veldig forsiktig. Først med prat, deretter ble det litt øvelser. Startet faktisk der jeg sluttet av før jeg dro til Moskva på noen øvelser 😉 Etter 1 time kjentes det godt på kroppen. Nå har jeg vekket flere muskler i kroppen som har vært i “dvale” en stund og det kjentes. Fysioterapeuten var veldig imponert over hvor “god form” jeg var i, tross det kroppen har vært igjennom. Hun var spent på fortsettelsen, men syntes det så veldig bra ut så langt. Nå er jeg litt tilbake her også. 

I dag ble det Harry tur til Sverige. Jeg , Rita , mamma og Thure dro over grensa, men vi var så menn ikke alene. Har aldri sett et slikt kaos. Sukkeravgifta gjør vel sitt til at vi nordmenn strømmer over grensa for billig mat og drikke. 

Men jaggu kjennes det på kroppen at jeg har gjort noe de siste dagene som jeg ikke har gjort på lenge ( bowling og fysiotrening) Støl og stiv i kroppen, men det er også en god følelse å være litt tilbake……

som dagan går!!!

Hei hei. Nå har det blitt noen dager siden sist blogg. 

Her går dagene som vanlig. Litt trening og turer blir det, men ikke noe veldig spennende. Formen blir bare bedre og bedre, men kjenner at jeg trenger litt generell styrketrening, så på fredag går turen til fysioterapeut hvor jeg skal trene litt styrke, samtidig som det blir litt muskelstimulering. Det blir spennende. 

Deretter blir det fysio 2 ganger i uka. Blir godt å komme i gang igjen. 

Blodprøvene er stadig forbedret, men noen verdier har ikke helt kommet på topp.  På torsdag er det igjen klart for nye prøver, så da får vi se hvordan de er. 

Øvelsene hjemme går sin vante gang og jeg prøver så mye jeg kan både på balanse og styrke, og selv om jeg ikke ser det selv, får jeg høre at det ser bra ut og til og med bedre enn før jeg dro. Litt bein og ledd smerter har det vært, men håper de går over når cellegifta går ut av kroppen. 

Her noen bilder fra kveldens tur på strandpromenaden.  å se… uten staver 🙂 

Som sagt så går dagene fremover og jeg ser nå frem til dagen da jeg igjen kan prøve meg på bowlingbanen. 

Ønsker alle en riktig fin uke.

Snåsa tur

I går ble det bestemt at jeg og Hanne skulle ta en tur på hytta oppi Snåsa. Etter en liten besøks – og butikkrunde for min onkel, satte vi kursen nordover. Var vel fremme på hytta i 18- tiden.  Var godt å komme seg hit igjen.  Johnny var her og tok imot meg. Det ble litt avslapping og EM i friidrett på TV. Det er litt trapper på hytta, både til soverom og til toalettet så jeg var litt spent på hvordan det skulle gå, men det gikk over all forventning.  Hanne var på besøk, så jeg hentet henne litt utpå natta. Fikk en god natts søvn når jeg endelig kom i seng, og våknet i morges til godt og varmt vær.

Det er en egen ro over plassen så det var virkelig godt å være der. 

Plena har fått en stuss og skotthyll banene blir brukt som ved stabler, men en fin plass.

Her er det før avreise hjem igjen. Som dere ser er det en lykkelig mann som endelig har kommet seg på hytta denne sommeren også. 

Det ble en liten omvei på tur hjem. En stopp på Snåsakroa. Mat må man jo ha 😉 

Etter en nydelig middag, dro vi hjemover igjen, og var vel hjemme rundt 21.30 tiden. 

I morgen er en ny dag med nye muligheter. 

Ønsker alle en fin kveld videre.

 

2 måneder stamcellebursdag

JIPPI!!! 2 måneder siden jeg fikk tilbake mine stamceller i dag. Det er “litt rart” å tenke på ar det faktisk har gått hele 2 mnd siden, da var jeg i Moskva og hele immunforsvaret var “slått” ut etter tøffe cellegift kurer. Den dagen fikk jeg tilbake mine egne stamceller som var tatt ut ca. 1 uke tidligere. Dette var starten på mitt nye liv, fri for MS. Den dagen forandret resten av mitt liv. 

Tenke seg til at jeg måtte helt til Russland for å få til dette, men du verden så takknemlig jeg er for at jeg fikk komme dit å få gjennomført behandlingen.  Ikke bare har jeg fått nytt liv, men også nye venner fra andre steder i verden.

Her er merket vi fikk etter at stamcellene var tilbakeført. New Life 🙂

I dag fikk jeg besøk av mitt søskenbarn og fruen fra Porsgrunn. De var på ferietur nordover.  Det var veldig trivelig å møte de igjen. Etter middag ble det en tur til bowlinghallen hvor Hanne skulle spille sommercup. 

Alltid trivelig å komme i hallen å møte klubbkamerater. 

Har sååå lyst til å være med å spille, men må vente litt til. 

Har vært en begivenhetsrik dag, og ønsker alle sammen en riktig god natt. 

 

Livet går fremover

Hei hei!

Da har det igjen gått noen dager og livet går fremover. føler at formen har stagnert litt, men det går sakte men sikkert i riktig retning. I helga ble det ikke gjort stort. Vi testet ut en kvaks-felle (blanding av gjær, vann og sukker) som viste seg å være veldig suksessfull. Noen gå-turer har det jo blitt og på lørdag gikk jeg en tur opp Heggbakken og i kveld ble det en tur på strand promenaden ved sjøsiden.

Her med utsikt mot båthavna. 

Høyre legg/fot er mye bedre nå, å det er bra. Lysten til å gå øker i takt med at smertene forsvinner.  

Bilkjøring har det også blitt. I går ble det kjøring til langt på natt. 

I dag kom det besøk til meg. En som var ivrig på å høre om Russland og behandlingen der. Han har selv MS. Det var et trivelig besøk. 

Da blir det god natt fra meg med ønske om en fin uke som kommer.

 

Nye blodprøver tatt

Da er det faktisk Torsdag igjen og snart helg 🙂 Var på legekontoret og tok nye blodprøver idag! Håper på at verdiene fortsatt er fine, og det vil jeg tro, men man vet jo aldri. Formen er iallefall fin, føler jeg. Har hatt litt plager/smerter i høyre fot/legg den siste tiden, spesielt lørdag – mandag. Mandag ettermiddag smurte jeg inn med voltarol krem, og tok en tablett med betennelsesdempende virkemidler. Dette har jeg gjort videre noen dager og det har virket bra 🙂 Mye bedre nå ihvertfall.  Årsaken kan ha vært litt for “stor” belastning, med gåing og diverse 🙂 Har selvfølgelig gått litt de siste dagene også, men likevel vært litt mer “forsiktig”. Starten på uken var det jo forferdelig varmt med over 30 gr. ute, og da ble det selvfølgelig inne tid med aircondition på fullt for meg. Men fikk da kjørt noen øvelser på matte med behagelig temperatur. Onsdag begynte Rita på jobb igjen på kommunen, og da ble det plutselig litt mer ansvar også for min del med 2 ungdommer i huset. De siste dagene har det blitt noen ærender også, besøk, bank og butikk, altså BBB hehe 🙂 Idag har temp. vært noe lavere og dermed bedre for meg, så da har jeg vært litt mer ute og bl.a. vært og kjørt i vei noe rask på fyllinga. Håper været holder seg slik fremover, så kan også jeg bevege meg litt mer ute 😉 Ha en fortsatt fin kveld alle og enhver 🙂